Futsal

Din insats som tränare betyder mycket för svensk futsal. Futsal växer så det knakar, inte bara i Sverige utan också internationellt. I och med det ökade intresset ökar också efterfrågan på kompetenta tränare. Spelarna behöver och förtjänar kunniga och ansvarsfulla tränare som kan inspirera alla spelare till ett livslångt intresse.


Tränarutbildning C och tränarutbildning futsal arrangeras av våra 24 distriktsförbund. För närmare information om kursutbud, kostnader med mera, se respektive utbildning nedan nedan:

Förkunskaper

Inga.

Målgrupp

Tränare och ledare på alla nivåer.
Spelarutbildningsplanen rekommenderar utbildningen från spelform 3 mot 3.

Omfattning

Modul 1 (8 h) - Hemuppgifter (8 h) - Modul 2 (8 h)

Innehåll

Som deltagare får du en grundläggande förståelse inom områdena spelet, fotbollens ledarskap och fotbollsfys. Du lär dig att hitta och använda utbildningens kursmaterial digitalt vilket du kommer att ha nytta av i arbetet med ditt lag. Hemuppgifterna bygger på verksamheten i ditt eget lag och under modul 2 kommer du att få reflektera kring uppgifterna tillsammans med deltagare som jobbar med spelare i liknande ålder som dig själv.

Mer information om utbildningens upplägg och innehåll:

Arrangör

Västerbottens FF

Frågor om kursinnehåll:

Kontakt tränarutbildning

Förkunskaper

Tränarutbildning C.

Målgrupp

Från 13 år.

Omfattning

Modul 1 (8 tim) - Hemuppgifter (8 tim) - Modul 2 (8 tim)

Innehåll

Tränarutbildning futsal är den första utbildningen hos SvFF som specifikt riktar in sig på futsal. Utbildningen bygger vidare på innehållet från Tränarutbildning C och riktar sig mot tränare för spelare från 13 år. Som deltagare får du en fördjupad förståelse inom områdena spelet, futsalens ledarskap och futsalfys. Hemuppgifterna bygger på verksamheten i ditt eget lag och du lär dig att anpassa utbildningsmaterialet efter dina förutsättningar.

Mer information om utbildningens upplägg och innehåll:

Arrangör

Västerbottens FF

Frågor om kursinnehåll:

Kontakt tränarutbildningI förlängningen kommer SvFF att producera och erbjuda den omfattande kursen UEFA B Futsal, som omfattar minst 120 timmars studieplan, alltså samma omfattning som UEFA B Fotboll. UEFA B Futsal är den högsta tränarutbildningen för futsal i Europa för närvarande.

Kommande utbildningar

Inga planerade kurstillfällen

Kontakta ditt förbund för mer information