Domarutbildning

Västerbottens Fotbollsförbund erbjuder varje år utbildningar för dig som vill börja döma fotboll och futsal.

Barn- och ungdomsdomarutbildningen (Föreningsdomare). Den gamla utbildningen Föreningsdomare har bytts ut mot en utbildning som utgår från de nya spelformerna.Den nya utbildningen heter "Domarutbildning barn- och ungdomsfotboll". För Barn är det 3v3, 5v5 och 7v7. Ungdoms är 9v9. 

3v3-7v7 kräver inga förkunskaper och har ingen åldersgräns. Vi brukar dock rekomendera att man är 2 år äldre än det lag man dömer. Denna utbildning administreras av Västerbottens Fotbollförbund men det är föreningarna själva som bokar utbildningarna och informerar sina medlemmar. 

9v9 hålls från och med 2022 som centrala utbildningar. VFF administrerar allt vid utbildningen och 2022 är den utan kostnad. Inga förkunskaper, ingen åldersgräns men det rekomenderas att man är lika gammal eller äldre än de lag man ska döma. 

Steg 1 ger behörighet att döma högst Division 5 Herr och Division 3 Dam samt vara assisterande domare i högst Division 4 Herr och Division 2 Dam. Du måste vara 16 år för att gå utbildningen. I övrigt krävs inga förkunskaper. Efter utbildning blir man distriktsdomare. Det brukar vara 3 utbildningstillfällen per år. 

Fortbildning Varje år går alla distriktsdomare en fortbildning. Det brukar vara 3 utbildningstillfällen per år. 

Kommande utbildningar

Ansökan domarutbildning 3v3-7v7