Arrangera

Att arrangera fotbollsskola är en viktig del av många föreningars rekrytering av nya spelare och ledare. Dessutom kan fotbollsskolan vara ett bra tillfälle att ge nuvarande spelare chansen till fördjupad fotbollsutbildning. Inom SvFF:s fotbollsskola får föreningar bland annat support från sitt distriktsförbund samt tillgång till övningsinnehåll och marknadsföringsmaterial.

Fördelarna med att arrangera just SvFF:s fotbollsskola är många. Framför allt innebär det följande mervärden: 

Innehåll

SvFF tillhandahåller förslag på innehåll i både praktik och teori för fem hela dagar. Innehållet baseras på Fotbollens spela, lek och lär samt spelarutbildningsplanen. Både träningar och teori stegras i tre steg:

  • 6-7 år - individuellt spel
  • 8-9 år - spel med närmaste medspelare
  • 10-12 år - kollektivt spel med få spelare

Ledarutbildning

Det finns en särskild ledarutbildning för fotbollsskolan. Föreningen kan själva utbilda ledarna genom att följa en enkel handledning. Det är även möjligt att få hjälp av distriktsförbundet med ledarutbildningen.

Administrationsajt

På fotbollsskolans adminstrationssajt registrerar föreningen sin fotbollsskola som då blir synlig för allmänheten. Här uppger föreningen bla tid, plats och kostnad. När en fotbollsskola är registrerad kan föreningen sedan hantera anmälningar, utskick, betalningar och beställningar.

Marknadsföringsmaterial

Alla föreningar får tillgång till spelarinbjudningar, affisher och digitalt material bestående av filmer och bilder. Materialet beställs kostnadsfritt på administrationssajten men kan även laddas ner för utskrift eller publicering.

Support

Varje distriktsförbund har en person som är ansvarig för fotbollsskolan i aktuellt distrikt. Uppgiften är bland annat att svara på frågor, hjälpa till med ledarutbildning samt stötta vid eventuella problem.

Spelarmaskotar

Barnen som går ut på planen tillsammans med herr- och damlandslaget i samband med landskamper kommer från fotbollsskolan. Vid registrering av fotbollsskola uppger föreningen om de vill vara med i utlottning för detta.

Erbjudanden från fotbollens partners

SvFF:s samarbetsparners riktar särskilda erbjudanden till deltagare och föräldrar. Detta inkluderar:

  • Försäkring och gratis rådgivning från Folksam via tjänsten vård och råd för idrottsskador.
  • Mattips från ICA.
  • Erbjudanden från föreningens valda sporthandlare.
  • Lagbild på herr- och damlandslaget + möjlighet att köpa gruppfoto och individuellt foto från fotbollsskolan via Expressbild.
  • Tillsammans med Stiftelsen Friends har Swedbank tagit fram en utbildning, unik för Fotbollsskolan Lira Blågult. Den ska utbilda ledare, föreningar och föräldrar för att säkerställa en trygg miljö på fotbollsskolan
  • Swedbank erbjuder utbildningar i konceptet ”Ung Ekonomi” till ungdomsledare i föreningarna. Utbildningen vänder sig till ungdomar på högstadiet och gymnasiet för att inspirera dem att se på sin ekonomi på ett sätt där de själva kan göra skillnad. För kontakt och bokning av både fysisk och digital föreläsning läs mer på Swedbanks hemsida

Material

T-shirt, boll, vattenflaska och diplom till varje spelare ingår i fotbollsskolan. Från och med 2019 kan föreningar även välja att ta in storlekar för shorts och strumpor i webbanmälan. På så vis kan föreningen enkelt komplettera materialbeställningen hos sin lokala sporthandlare. Målsättningen med tiden är att bygga vidare med flera valmöjligheter. Kostnaden är 349 kr/deltagare och då ingår även ett ledarpaket per tio spelarpaket.

Spelarpaketet 2022
Ledarpaketet

Mer information riktad till deltagare och föräldrar hittar du på våra Fotbollsskolesidor!

Fotbollsskolans t-shirt har ett värde av 250 kr och ingår i paketet

Partners