Lättade restriktioner barn och ungdomar

För att vi ska få vara en del av det otroligt positiva beskedet om att alla barn- och ungdomslag födda 2002 eller senare får spela matcher gäller att vi även följer de restriktioner som gäller. I beskedet framgick även att man ska spela en match per vecka och lag och att resandet ska vara begränsat och ska givetvis ske på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Detta ska efterlevas och vi måste då göra vissa justeringar i serieplaneringen.

Max en match per vecka

Att det kan vara kortare tid än sju dagar mellan två matcher betyder inte att man bryter mot restriktionen.

Med en match per vecka avses att ett lag på två veckor inte spelar tre omgångar, dvs antalet omgångar får ej överskrida antalet veckor. Man får inte spela fler matcher än vad man haft omgångar.

Så länge den restriktionen kvarstår måste vi självklart göra vissa anpassningar.

Med detta vill vi att ni tittar över er spelordning och där ordinarie spelordning lottat en ”Vardagsomgång” eller att ni valt att flytta in en match till en vardag, mellan två matchhelger, att lyfta ut denna och återplacera den till ursprungshelg om det är möjligt, annars placera den efter seriens sista omgång. Denna placering av match efter sista omgång gäller ej div 2 herrjunior då det i den serien är ett efterföljande slutspel.

I divisionsspelet division 3-10 (7-14 år) där ordinarie spelordning innehåller en ”vardagsomgång” stryks den omgången om restriktionerna kvarstår då den ska spelas. Ni får givetvis flytta och lägga den efter seriens sista omgång om ni är överens mellan lagen.

 

 

Begränsat och smittsäkert resande

Efter samtal med Region Västerbottens smittskyddsenhet ges det klartecken att spela matcher mellan lag inom hela länet. Utöver Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller nedanstående tillägg för resor inom länet

  • Resan ska ske isolerat, dvs inte med lokaltrafik
  • Om möjligt, eller så långt som möjligt, undvika att vuxna från olika familjer samåker till matcher
  • Föräldrar som ev kör till matchen ska stanna vid matchen, (De räknas inte som publik då de är nödvändig för matchens genomförande), och inte besöka andra ställen på orten.
  • Laget ska inte äta under dagen samlat på restaurang på orten eller på vägen, medhavd lunch kan man givetvis äta i buss, på rastplats eller i bil
  • Undvika samlingar inomhus, t ex i omklädningsrum. Detta pga risk för smittspridning är större inomhus än utomhus.
  • Gällande publik är det SvFF:s starka rekommendation att undvika publik på matcherna, använd appen Min Fotboll och livesänd matcherna