Justerade datum för seriestarter i distriktet.

Uppdaterat den 19 april. När vi nu inte fått besked senast den 18/4 om när vi kan starta serierna så flyttas samtliga serier fram till tidigast den 14/5.

Senareläggning seriestart.

Nedan förtydligas de olika steg som beslutats gällande start av seriespelet kontra de restriktioner som gäller från Folkhälsomyndigheten och SvFF.

Seriespelet i distriktets senior- och juniorserier startar enligt den ordinarie spelordningen månadsskiftet april/maj, detta frånsett Division 4 herr södra som startar helgen innan. Om inget beslut kommunicerats av Folkhälsomyndigheten alt SvFF senast angivet datum nedan (18/4 eller 2/5) startar serien med den omgång som i ordinarie spelordning ska spelas vid det nya speldatumet (14-16/5 eller 28-30/5) och de tidigare omgångarna flyttas.

Förslag om placering av omgångar som flyttas anges per serie och hemmalaget äger rätt att fastställa matchdatum om ingen annan överenskommelse sker mellan lagen, se separat dokument. TK kan justera matchdag om domartillsättning ej kan ske.

I och med detta kan lag få endast en spelfri dag mellan två matcher, vilket vi anser som minimi.

Om ni har möjlighet att placera matchen så att detta undviks är det att föredra men fortfarande gäller att hemmalaget har rätt att placera hemmamatchen men dock ej så att bortalaget inte får en spelfri dag före eller efter.

Om ett beslut kommer efter endera av angivna datum nedan och tillåter spel innan det datum som seriestarten flyttats till får ni efter överenskommelse lagen emellan förlägga er match tidigare.

Meddelande ej inkommit 18 april

  • Seriestarten flyttas till helgen 14–16 maj

Meddelande ej inkommit 2 maj

  • Seriestarten flyttas till helgen 28–30 maj
  • De serier där trippelmöte grundlottats sker dubbelmöte, se separat dokument

Meddelande ej inkommit 23 maj

  • Endast höstomgång, spelas som enkelmöte.
  • De serier där enkelserie grundlottats med efterföljande slutspel kommer omlottning att ske i juni.
  • De serier där trippelmöte grundlottats kan dubbelmöte ske om reseavstånden ej hindrar vardagsomgångar, omlottning sker i juni

 

I dokumentet nedan, UPPDATERAT DEN 19/4, kan ni se vad som gäller flytt av omgångar i respektive serie utifrån om besked från Folkhälsomyndigheten alt SvFF ej inkommit vid datum ovan.

Starter och flyttar vid senarelagd start.pdf