Sök medel från Projektstöd IF 2022

Projektstöd IF 2022 har öppnat för ansökningar. Riksidrottsförbundet har bestämt två inriktningar på projekt som föreningar kan söka ekonomiskt stöd till. Inriktningarna är "Inkludering av underrepresenterade grupper" samt "Trygga miljöer och hållbara utvecklingsmiljöer".

Projektstöd IF har som syfte att stödja föreningar att genomföra verksamhet med inriktning att NÅ ALLA samt FÅ FLER ATT DELTA LÄNGRE UPP I ÅLDRARNA.

Inkludering av underrepresenterade grupper

Projekt får beviljas för:

- att göra föreningsmiljön mer inkluderande för underrepresenterade grupper av barn och ungdomar (exempelvis delaktighet och inflytande för barn och ungdomar)

- att genomföra rekryteringsinsatser som riktar sig till underrepresenterade grupper (exempelvis prova på verksamhet, samarbete med skola och fritidsverksamhet, organiserad spontanfotboll, förenklade spelformer osv...)

 

Trygga och hållbara utvecklingsmiljöer

Projekt får beviljas för

- att utveckla föreningsmiljöer så att den är trygg för barn och ungdomar (exempelvis utvecklingsarbete inom Diplomerad Förening)

- att utveckla eller implementera nya tränings- och tävlingsformer för målgruppen (exempelvis aktiviteter med VFFs Lokala Fotbollsutvecklare)

- att köpa in material eller anpassa idrottsytor efter målgrupp med syfte att förändra den idrottsliga verksamheten (exempelvis anpassning till de nationella spelformerna)

- idrottsspecifika utbildningar (exempelvis SvFfs tränarutbildningar, ledarutbildningar inför fotbollsskolor osv...)

 

Följande avgränsningar gäller för projektstödet

- Läger (Läger är att betrakta som ordinarie verksamhet)

- Material (Projektmedel får inte beviljas till inköp av material för ordinarie verksamhet)

- Individuella kostnader (Projektmedel får inte användas för att täcka individers medlems- eller träningsavgifter)

 

Ni söker Projektstöd IF som vanligt via idrottOnLine. Tveka inte att kontakta Västerbottens FF, Lars Lindgren om du har funderingar.

Lars Lindgren

lars@vffboll.ac.se