Domare

Västerbottens Fotbollsförbund erbjuder varje år utbildningar för dig som vill börja döma fotboll och futsal. Du får en gedigen utbildning i ledarskap, regelfrågor, administration och allt annat du behöver veta. För dig som vil börja döma fotboll finns det två utbildningar att välja mellan: Barn- och Ungdomsdomare eller Steg 1. För dig som vill börja döma futsal så kan du gå Ungdomsdomare eller domarutbildning för futsal.

Barn- och ungdomsdomarutbildningen (Föreningsdomare). Den gamla utbildningen Föreningsdomare har bytts ut mot en utbildning som utgår från de nya spelformerna.Den nya utbildningen heter "Domarutbildning barn- och ungdomsfotboll". För Barn är det 3v3, 5v5 och 7v7. Ungdoms är 9v9 och 11v11.

Det krävs inga förkunskaper och har ingen åldersgräns. Vi brukar dock rekomendera att man är 2 år äldre än det lag man dömer. Denna utbildning administreras av Västerbottens Fotbollförbund men det är föreningarna själva som bokar utbildningarna och informerar sina medlemmar. Du som är intresserad av att döma kan kontakta RF-SISU Västerbotten.

Steg 1 ger behörighet att döma högst Division 5 Herr och Division 3 Dam samt vara assisterande domare i högst Division 4 Herr och Division 2 Dam. Du måste vara 16 år för att gå utbildningen. I övrigt krävs inga förkunskaper. Efter utbildning blir man distriktsdomare. Det brukar hållas ca 3 utbildningar per år. 

Fortbildning Varje år går alla domare en fortbildning. Det brukar hållas cirka 3 fortbildningar per år. 

För mer information om utbildningarna och anmälan kontakta:

 

Kommande Domarutbildningar

Inga planerade kurstillfällen

Kontakta ditt förbund för mer information