Tränarutbildningen

Övergångsregler från den tidigare utbildningsmodellen finner du här.
Mer information finns under "Aktuella tränarkurser" där du även gör din anmälan.

Tränarutbildning C Denna utbildning vänder sig till tränare för barn upp till och med 12 år men är också en obligatorisk instegsutbildning för alla som vill gå vidare inom Svenska Fotbollförbundets utbildningsprogram.

Tränarutbildning B Ungdom Utbildningen vänder sig till tränare för ungdomar i åldern 13-19 år och är en fortsättning på Tränarutbildning C. Utbildningen är 4 dagar, fördelat på 2 helger med mellanliggande webbuppgifter.

Tränarutbildning A Ungdom Utbildningen är en nationell motsvarighet till UEFA-kursen Elite Youth A och tar upp samma kompetensområden som denna. Utbildningen är 4 dagar, fördelat på 2 helger. Innan kursstart och mellan kursdagarna görs ett antal webbuppgifter.

UEFA B riktar sig mot tränare för senior- eller juniorlag. Den består av sju st moduler där man anmäler sig till hela kursen som måste genomföras i rätt ordning.

MålvaktstränarutbildningFrån och med 2017 består den nationella Målvaktstränarutbildningen av tre steg:

  • Målvaktstränarutbildning C
  • Målvaktstränarutbildning B
  • Målvaktstränarutbildning Nationell A

Tränarutbildning Futsal Senaste tillskottet till våra tränarutbildningar är Tränarutbildning Futsal som blev klar i början av 2019. Tränarutbildning Futsal är en fortsättning på introduktionsutbildningen Tränarutbildning C, men är samtidigt den första kursen som vänder sig direkt till futsaltränare som arbetar med spelare från 15 års ålder till elitnivå. Utbildningen består av tre kursmoduler á en dag med mellanliggande webbperioder för självstudier.

Aktuella Tränarutbildningar hittar du här: Aktuella tränarkurser.

Klicka på nedanstående bild så får du se en film om den nya tränarutbildningen.

Har du frågor kring den nya tränarutbildningen?
Kontakta Västerbottens FF, Tobba Nordström

Telefon: 0910-380 40 / 070 343 22 99
E-post: tobba@vffboll.ac.se