Målvaktstränarutbildningen

SvFF:s Målvaktstränarutbildning har sedan 2014 genomgått en omfattande omarbetning. Från och med 2017 består den nationella Målvaktstränarutbildningen av tre steg:

  • Målvaktstränarutbildning C
  • Målvaktstränarutbildning B
  • Målvaktstränarutbildning Nationell A


Målvaktstränarutbildning C är en introduktion till rollen som målvaktstränare och vänder sig till alla tränare och ledare för barn 6-14 år. 1 dag + cirka 4 timmars webbstudier.

Syftet med utbildningen är att ge en introduktion till rollen som ledare/målvaktstränare för åldersgruppen 6–14 år, där fokus ligger på enkelhet, positivt förhållningssätt och praktiska tips. För målvaktstränare som vill förkovra sig ytterligare efter C-Diplom finns kurserna B-Diplom som tar upp målvaktsspelet inom ungdoms- och juniorfotbollen samt A-Diplom som riktar sig speciellt mot seniorverksamheten

Målvaktstränarutbildning B vänder sig till målvaktstränare för ungdomar från 15 år till starten av seniorverksamheten. 2 dagar + cirka 8 timmars webbstudier.

Målvaktstränarutbildning Nationell A vänder sig till målvaktstränare för äldre ungdomar, spelarutbildningsplanens Nivå 4, och till dem som är verksamma inom seniorfotbollen. 4 dagar + cirka 16 timmars webbstudier. Arrangeras SvFF

Här hittar du aktuella kurser.