* Integrationsprojekt lockade många i Jörn

Västerbottens Fotbollförbunds och Clemensnäs IF:s integrationsprojekt, som leds av Perpetua Nkwocha, med 100 landskamper i Nigerias landslag, har blivit en succé. Häromkvällen kom 28 till träffen i Jörn.

Lars Lindgren, kanslichef på VFF i Skellefteå, sammanfattar mötet med ett ord:
– Fantastiskt.Utbildningen hölls i Jörns IF:s klubblokal av VFF:s instruktör Jonas Edholm, som konstaterar:
– Uppslutningen överträffade alla förhoppningar. Jag är mycket imponerad. Många vill bli fotbollsledare och även spelare. Fotbollen förenar.Edholm berättade om ledarrollens vanligaste uppgifter. Det blev en spännande och intressant afton.

Jörns IF planerar att inbjuda till Landslagets Fotbollsskola och att köra igång barn- ungdomslag i sommar/höst.För att klara av att genomföra detta behövs naturligtvis ledare. Därför kontaktade Göran Karlsson, ordförande för Jörns IF, Västerbottens FF i syfte att genomföra en ledarutbildning. Tillsammans med Mohamed Musa kontaktades nyanlända för att kolla intresset av att vara fotbollsledare. Och intresset var stort!

Lars Lindgren konstaterar:
– Jag tror att, eller är övertygad om att, i fall fler föreningar ställer frågan till fler personer, som inte får frågan i dagsläget, så finns det många som vill vara fotbollsledare.
Du låter imponerad!
– Absolut. Det är fantastiskt kul att Jörns IF genomför detta. Tänk så många vuxna, barn och ungdomar som kommer att få en kul fritid tack vare klubbens initiativ.