Domarutbildning Steg 1

Västerbottens Fotbollsförbund inbjuder dig som har intresse av att döma fotboll till utbildning. Du måste vara 16 år eller äldre för att få delta. Inga förkunskaper krävs.

Denna grundutbildning kommer att behandla följande områden: Domarrollen-krav och förväntningar, regelkunskap, att vara assisterande domare, kost och träningslära, administration-grunder, praktisk tillämpning i samband med match.

Grundutbildningen ger behörighet att döma högst Division 6 Herr och Division 3 Dam samt vara assisterande domare i högst Division 4 Herr och Division 2 Dam.

Utbildningen består av 1 dags teori samt 2 dagar praktik under Umeå Fotbollsfestival 25-28 juli.
Ange om du har en förening som betalar din utbildning. Föreningen ska godkänna att du deltar i kursen. Kom ihåg att meddela din förening att du har anmält dig. Godkänner inte föreningen er anmälan plockas er anmälan bort.

Föreningar kan söka Idrottslyft med 50 % för sina deltagare på denna utbildning.
För dig som inte har en förening som ska betala så får du själv betala in till VFF. Kursavgiften betalas till VFF:s bankgiro 574–4289 eller till Swish 1231707413 senast en vecka innan kursstart. Märk din inbetalning med ditt namn och "Domare" samt ort.

I kursavgiften ingår kursmaterial, måltider, resebidrag, 14:-/mil + 0,50 kr/passagerare. Samåkning är ett krav. Då vi vill att alla ska ha möjlighet att gå denna utbildning oavsett var i Västerbotten man bor så har vi ordnat möjlighet till övernattning gratis på skola.

Återbud lämnas senast 5 dagar före kursstart till Jonathan Forsman, 076-1416758. Vid avanmälan senare än 5 dagar debiteras full kursavgift.Har du frågor om utbildningen är det Jonathan du ska kontakta.

Kallelse och program skickas till angiven e-postadress 10 dagar innan utbildningen startar.

Klicka här för anmälan.