Fotboll Fitness

En träningsform som passar alla oavsett ålder, fotbollserfarenhet eller fysisk form. Fotboll Fitness kan definieras som organiserad spontanfotboll. Träningen kräver ingen tidigare fotbollsbakgrund och vi spelar på en mindre plan där all träning genomförs med boll.

Vi i Västerbotten har sån tur att vi har en ambassadör för Fotboll Fitness som har möjlighet att besöka föreningar och berätta mer om Fotboll Fitness, hjälpa föreningarna att komma igång med denna motionsform.

Fokus i Fotboll Fitness ligger på att förbättra hälsan på ett roligt och socialt sätt utan fokus på att vinna. Danska studier visar att fotboll har en mycket positiv effekt på både kondition, muskeluppbyggnad, vikt och fettprocent. Forskningen har utförts på flera olika testgrupper och svaren pekar åt samma håll – fotboll som träningsform är fantastisk!

Här kan du läsa mer om Fotboll Fitness.

För kontakt med vår ambassadör Jennie, klicka här.