Upp- och Nedflyttningar

Här hittar ni svar på era funderingar om hur det ser ut med upp och nedflyttningar för lagen i distriktets serier. I år är det Norrlandskval för herrfyran i vårt distrikt och damer div 3 kan få extra uppflyttningar....

Med kvot nedan innebär "bästa" och "sämsta" en jämförelse av matcher i seriespelet, om inget annat anges, enligt följande förutsättningar, i första hand flest poäng, i andra hand målskillnad och därefter flest gjorda mål, i jämförelse med antalet spelade matcher.

Herrar div 4
Seriesegrande lag avancerar INTE automatiskt upp till div 3, detta år spelas kval mellan segrande lag från div 4 norra och div 4 södra (Lag som är behöriga för uppgång, dvs ej Lag 2 osv.) så kallat "Norrlandskval", kvalet spelas enligt Kvalreglemente nedan.
Kvalet spelas 3 oktober och 6 el 7 oktober.
Segrande lag från Norrlandskvalet uppflyttas till div 3
Förlorande lag från Norrlandskvalet spelar Kval till div 3 mot 9:e plac lag från Div 3 norra Norrland samt tvåorna ur Norrbottens div 4 Norra och Södra.
Norrlandskvalet spelas enligt kvalreglemente nedan.

Kvalet till div 3 (spelas 13-28/10). Kan spelas 13-21/10 om SDF med lag i samma grupp är överens, en match spelas då vardag, förslagsvis 17/10)
Norrlandskvalet administreras av Norrbottens FF.

Från div 4 nedflyttas erforderligt antal lag dock minst ett ur vardera seriegrupp.
Här är vi beroende på hur många västerbottenslag som nedflyttas från div 3 samt hur det går för västerbottenslag i Kvalet till div 3.

Herrar div 5
Segrande lag från vardera seriegrupp flyttas upp till div 4.

Från div 5 herrar nedflyttas erforderligt antal lag för att om möjligt till kommande säsong bilda två division 5 innehållande 10 lag i vardera samt geografiskt och lagantalsmässigt försvarbar division 6.
Nedflyttning sker så att sista lagen nedflyttas, därefter "sämsta" lag enligt kvot till dess att antalet nedflyttade lag möjliggör seriegrupper enligt ovan. Om antalet lag eller geografiska förutsättningar omöjliggör detta fortsätter divisionen som distriktets lägsta serie och serieindelning sker till gemensamma kvalificeringsgrupper och sammanställs med hänsyn tagen till lagens geografiska placering

Damer div 2
Segrande lag uppflyttas till div 1 damer.
Detta gäller lag som är behöriga för uppgång, dvs ej Lag 2 osv.

Från div 2 nedflyttas erfordeligt antal lag dock minst ett ur vardera seriegrupp.Här är vi beroende på hur många Norrlandslag som nedflyttas från div 1.
Som det ser ut om vi törs spekulera detta år så flyttas endast ett lag ner från div 1 dam och vi har samtidigt tre vakanta platser i div 2 damer i Norrland.
Detta sammantaget bör leda till att det sker extra uppflyttningar från div 3 damer. Mer om dessa läs under damer div 3 nedan.

Damer div 3
Seriesegrande lag avancerar INTE automatiskt upp till div 2, det spelas kval mellan segrande lag från div 3 norra och div 3 södra (Lag som är behöriga för uppgång, dvs ej Lag 2 osv.) Kvalet spelas 3 oktober och 6 el 7 oktober.
Kvalet spelas enligt kvalreglemente nedan.*
Först när Damer div 1 Norrland är färdigspelad vet vi definitivt hur många lag utöver de sju, ett per distrikt i Norrland, som ska flyttas upp från div 3 och vid extra platser gäller uppflyttning via kvot. Det ser dock ut som att minst ytterligare två lag kommer att uppflyttas från div 3 så ni måste hålla koll på samtliga Norrlandsdistrikts serietabeller.

Från div 3 damer nedflyttas erforderligt antal lag för att om möjligt till kommande säsong bilda en division 3 innehållande 10 lag samt geografiskt och lagantalsmässigt försvarbar division 4.
Nedflyttning sker så att sista lagen nedflyttas, därefter "sämsta" lag enligt kvot till dess att antalet nedflyttade lag möjliggör seriegrupper enligt ovan. Om antalet lag eller geografiska förutsättningar omöjliggör detta fortsätter divisionen som distriktets lägsta serie och serieindelning sker till gemensamma kvalificeringsgrupper och sammanställs med hänsyn tagen till lagens geografiska placering

KVALREGLEMENTE
Kvalet spelas som dubbelmöte mellan segrande lag i norra-södra.
Hemmalag i match 2 är "bästa segrande lag", (poäng per spelad match osv). Saknar båda föreningarna hemmaarena med belysning gäller ordinarie spelordning och reservarena ska av hemmalaget bokas till match den 3 oktober. Saknar endast "sämre segrande lag" belysning skall spelordningen vändas så deras anläggning kan nyttjas som spelplats i kvalet match 2.
Hemmalag i match 2 bestämmer speldag lö eller sö.