Futsal i Höst

Tiden går snabbt och vi vill redan nu meddela att man kan anmäla sig till Futsal som startar till hösten. Tänk på att futsal har en egen licens så finns inte futsal i er förening kan ni delta i futsal med en annan förening och vara kvar i er förening i fotboll.

För mer information och höstens nyheter och anmälningsinfo, klicka på rubriken.

Några nyheter:

  • Inga sammandrag i seriespelet för 13 åringar och äldre.
  • Effektiv tid i 15 år och äldre.
  • Hemma – Bortamatcher, man spelar i grupper om 6 lag i vardera serie och spelar dubbelmöten.
  • VFF förbokar likt tidigare år matchdagar i hallar för de som nyttjar hallägarna Skellefteå- eller Umeå Kommun, skillnaden är att ni kan lyfta ut en match som krockar med annat åtagande på samma sätt som man flyttar matcher i fotboll. Detta gör att det blir enklare att flytta matcher till skillnad från tidigare då en flytt ofta raserade ett helt sammandrag.

För 9-12 åringar så spelar man på samma sätt som tidigare år.

DM kvalificerar till SM och spelas parallellt med serien då det i serien är okej med en överårig till skillnad från DM som inte tillåter överåriga, ej ens social dispens.

Detta år är sista året man kan anmäla sig till Regionala Futsalligan Dam. Efter i år så krävs kvalificering via distriktets serier för att komma dit. Ta därför chansen att delta i den, inbjudan är redan utskickad så har ni inte fått den så hör av er till oss så ska vi ordna det omgående. Sista anmälningsdag till den serien är 15 augusti.

Ni kan få ett samtal av en representant från vår Futsalkommitté gällande denna serie, var inte rädd att ställa frågor till dem.

Distriktets serieinbjudan hittar ni här

Har ni frågor hör av er till oss

/Micke