Futsal planeras

Första kommittémötet för futsalkommittén, tidigare har futsalverksamheten ingått som ett utskott i Tävlingskommittén.
- I tisdags träffades den nya futsalkommittén för första gången och startade planeringen för kommande säsong. Redan nu så är inbjudan till.......

..... herrarnas division 1 med sista anmälningsdag den 15 maj utskickad av Svenska fotbollförbundet och snart följer inbjudan till distriktets serier.

- Många nyheter till kommande säsong, bl a spelar man effektiv tid från 15 år och uppåt vilket även innebär att man spelar en match per vecka samt att man spelar 2 x 20 minuter rullande tid i 13-14 år.

9 - 12 åringar spelar likt tidigare år i sammandragsform 2 x 15 minuter.

Nytt för damerna detta år är att det är sista chansen till fri anmälan till regional serie.
- Anmälan till Regionala futsalligan Dam kommer att skickas ut av SvFF via oss, här ska man ta chansen att delta då detta är enda vägen till SM-slutspelet samt att kommande år måste man kvalificera sig genom distriktets divisioner innan man når denna.

SM för Pojkar och flickor sker via DM likt tidigare år.
- Vi tillåter överåriga i seriespelet (Max en överårig, ett år äldre än serieåldern, på planen) vilket ej är tillåtet när man kvalificerar till SM så för att möjliggöra för lag som har överåriga att kunna spela så är DM kvalificering till SM.

Distriktslagsverksamheten kommer att få en skjuts och planerat är att starta upp den verksamheten igen när nu landslag ligger i pipeline.

Tränarutbildning på två olika nivåer kommer att genomföras inför säsongen, planerat att genomföras tidigt oktober men information om detta kommer.

Föreningsträff likt fotbollens tävlingsting kan bli verklighet i framtiden, kanske redan inför kommande säsong.

Domarutbildningar kommer att utannonseras via distriktets hemsida, facebook, utskick till föreningar och tidigare domare.
- Även detta år är det föreningsdomare i sammandragen 9-12 år, dessa tillsätter VFF.
Domare som gått fotbollens föreningsdomarutbildning har rätt att döma Futsal 9-12 år då det i den åldern är samma regler som i fotbollens divisionsspel 8-10.