Tematräningar för pojkar & flickor födda 2006

Västerbottens Fotbollförbund inbjuder flickor och pojkar födda 2006 till TEMATRÄNINGAR

Tematräningarna kommer att genomföras utifrån Folkhälsomyndighetens krav. Det innebär bl a att det är begränsat antal deltagare till respektive Tematräning, att övningarna är planerade och genomförs utifrån Folkhälsomyndighetens krav.

Ledare vid Tematräningarna är Svenska Fotbollförbundets instruktör Fredrik Waara och/eller Västerbotten Fotbollförbundets Spelarutbildare Torbjörn Nordström samt Västerbotten FFs Distriktförbundskaptener.

Det är inga uttagningar till dessa Tträningspass utan alla som vill delta är välkomna.

Deltagaravgift 250 kronor

Datum för Tematräningarna

Lördag 16/5  Sista anmälningsdag 6/5

Flickor Skellefteå

Pojkar Umeå

Lördag 23/5  Sista anmälningsdag 13/5

Pojkar Skellefteå

Flickor Umeå

Lördag 30/5  Sista anmälningsdag 20/5

Flickor/pojkar Vilhelmina

Söndag 31/5  Sista anmälningsdag 21/5

Flickor/pojkar Lycksele

Tider och plats för respektive träning återkommer vi med i kallelsen.

Se till att berörda ledarna i era lag får denna information.

Anmälan till läger görs via Fogis, se länk nedan

http://vasterbotten.svenskfotboll.se/vff-lager-zonlager/hur-jag-anmaler-spelare/

Följ era favoritlags matcher

Ni har väl appen Min Fotboll och följer era lag i deras träningsmatcher

Seriestart i distriktets senior- och div 2 juniorserie sker enligt ordinarie spelordning

Detta nedan sker om seriespelet tvingas skjutas upp till följd av tvingande direktiv.

  • Om max fyra omgångar innan den 24/6 skjuts upp till följd av direktiv från FHM, SvFF eller VFF skall dessa inplaceras efter överenskommelse mellan föreningarna.
  • Om fler än fyra omgångar skjuts upp eller att omgångar efter den 23/6 skjuts upp till följd av direktiv från FHM, SvFF eller VFF kommer serien att spelas som enkelmöte under höstomgången.
  • Om direktiv från FHM, SvFF eller VFF omöjliggör endera av ovan fattade beslut har VFF:s Fotbollskommitté av FS fått rätten att fatta beslut i ärendet.

Tillsättare i våra träningsmatcher, detta gäller tills vidare:
Träningsmatcher i Umeåområdet tillsätts av:
Jonathan Forsman, 076-141 67 58, jonathan.forsman@bergvarmetjanst.se

Träningsmatcher i Skellefteå- samt Lappmarken tillsätts av:
Rolf Rundström: 070-322 95 10, gruvan@rgr.nu

Föreningsdomarutbildning

RF-SISU Västerbotten erbjuder er föreningsdomarutbildning. Utbildningserbjudandet är ett samarbete med Västerbottens Fotbollförbund. Utbildningen sker lokalt i er förening.

Riktlinjer med anledning av Corona-utbrottet

Uppdaterad: 2 april 20:30:

Då FHM nu ändrat sin information så finns möjlighet att spela "Lokala träningsmatcher där arrangören agerat så att smittspridning begränsas" samt att arrangören av verksamheten ska göra en riskbedömning enligt riskbedömningsverktyget som finns i på sidan om rekommendationer för evenemang med färre än 50 deltagare och där efter anpassa evenemanget utifrån resultatet.

I och med detta får de träningsmatcher där arrangören, hemmalagets förening, tar ansvar att följa FHM:s direktiv åter tillstånd.

Vid ansökan av ytterligare träningsmatch har arrangören i och med ansökan meddelat att de följer de direktiv FHM anslagit.

De framtida Föreningscupernas tillstånd är återkallade och får åter sitt tillstånd om arrangören meddelar att de kan agera enligt FHM:s direktiv och göra en riskbedömning enligt riskbedömningsverktyget, se länk ovan.
Sådant meddelande skall skickas till tavling@vffboll.ac.se

FHM:s direktiv hittar ni på FHM:s hemsida, https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Distriktets samtliga DM-tävlingar pausas och mer information om dessa kommer i samband med att vi meddelar ut hur distriktets seriespel fortlöper, se nedan.

Seriernas startdatum kommer att beslutas efter diskussion med SvFF, Landsdelarna samt Fotbollskommittén. Meddelande om detta kommer att delges föreningarna så fort beslut är taget.

>>> Riktlinjer med anledning av Corona-utbrottet

Träna fotboll i dessa tider – vad anser Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Fotbollförbundet?

Riksidrottsförbundet svarar så här på frågan:
Hur ska föreningar tänka kring träningsverksamhet?

Folkhälsomyndigheten har betonat vikten av fortsatt fysisk aktivitet för att främja hälsan. I dagsläget är det dock svårt att ge generella rekommendationer kring i vilken form och omfattning man ska bedriva träningsverksamhet. Den bästa rekommendationen vi kan ge är att ni gör en riskbedömning av er verksamhet utifrån Folkhälsomyndighetens vägledning.

Se även denna artikel där RF kommenterar frågeställningen, https://www.dn.se/sport/rfs-rad-till-foreningsidrotten-trana-utomhus-och-minimera-kroppskontakt/

Svenska Fotbollförbundet ger dessa direktiv, https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter